Stå sammen nu!

Når genbrug bliver til mode

image

Foto: Signe Eurén

Normalt forbinder vi H&M med modetøj. Men modetøj er desværre ofte ikke lig med bæredygtighed,  og dét er H&M gået ind i kampen for at ændre.

Fra den 22. februar i år blev det muligt at aflevere sit aflagte tøj i én af H&M´s mange genbrugskasser, –  man afleverer sit tøj – uanset hvor brugt og slidt det er – og får til gengæld et rabatbevis i bytte.

I bytte for det afleverede tøj får man et byttebevis, der giver 15 procent rabat på én valgfri vare, for hver fyldt pose tøj man afleverer. Man kan aflevere lige så meget tøj, man vil af med, men for at få et byttebevis skal man minimum indlevere, hvad der svarer til en fuld indkøbspose. H&M kvitterer desuden maksimalt med to byttebeviser pr. kunde om dagen.Det tøj, der bliver afleveret i H&M, vil blive genbrugt på forskellig vis alt efter tøjets stand. Tøjet bliver derefter sorteret, så materialerne kan blive genbrugt på den mest bæredygtige måde ud fra 400 sorteringskriterier.

Tøjindsamlingskonceptet bliver lanceret i alle danske H&M-butikker og i omtrent 1.500 H&M-butikker over hele verden.

Vores egen Kronprinsesse Mary er ved flere lejligheder dukket op i samme kjoler, deriblandt flere gange fra H&M’s bæredygtige kollektion. Genbrug er altså selv en prinsesse værdi!

Så behøver man ikke at have dårlig samvittighed over at shoppe! Win-Win! 🙂

 

– Jeanet

Kilde: hm.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stå sammen nu!