Nemt og enkelt

No Impact Man – virkelig inspirerende!

Foto: Meetup.com

Foto: Meetup.com

Man kan diskutere udvalget af film på Netflix, men dokumentarene er fantastiske! Forleden så jeg “No Impact Man“, og det var simpelthen så interessant og inspirerende. Den handler om en familie – far, mor og et lille barn – der bor i en lille lejlighed, centralt i New York. Han havde fået den idé at eksperimentere med at leve i 1 års tid uden at producere skrald, om man kan leve uden strøm, uden underholding som fjernsyn, uden opvaskemiddel og sågar uden toiletpapir og bleer. De ville altså skære ned på alt hvad der hedder forbrug, og for især kvinden ville det blive en udfordring, fordi hun elsker at shoppe.

De gjorde det i etaper, og det tvang dem til at tænke kreativt, og de var utroligt gennemførte. Han kom i fjernsynet og aviserne med sit budskab, og folk syntes, de var skøre. Det fornemmer man, gik familien på – især da det pludseligt begyndte at handle om, at folk synes, de var uhygiejniske. Hvilket de slet ikke var, for de fandt naturlige alternativer til deres forskellige sæber, så det var ikke, fordi de ikke kom i bad eller fik vasket deres tallerkener. Deres barn gik med stofbleer, og det så også ud til at fungere fint.

De klarede også situationen med skraldet rigtigt godt, selvom det hele blev en anelse mere besværligt. De takkede nej til plastikemballager, havde stofposer med og handlede kun ind på grøntmarkeder nærmest fra dag til dag for at undgå madspild.

Dét, de egentlig fik et problem med var at undvære strøm. Lamper kunne erstattes med levende lys, men køleskabet lykkedes det ikke for dem at erstatte. De forsøgte, men uden held. Det var også en af grundene til, at de måtte handle ind fra dag til dag.

Der er ikke nogen tvivl om, at det var hårdt for dem, individuelt og tilsammen. De så noget trætte ud, og de, især kvinden, savnede sine “luksuriøsiteter” som fx make-up. Men de havde lært meget og fundet frem til hvad de kunne undvære, og hvad de skulle have ind i lejligheden igen. Fjernsynet skulle fx ikke ind i hjemmet igen, men det skulle strømmen. De lærte også at være mere sammen med deres venner på en anden måde, fx ved at lege “gæt-og-grimasser”, og dét synes jeg er fedt! Jeg har selv talt med flere omkring hvordan unge er sammen i dag, og det bliver hurtigt noget med at spille PC, SMS’e eller drikke sprut. Vi skal tilbage til de gode gamle brætspil og festlege!

Jeg kan varmt anbefale den dokumentar.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemt og enkelt