Ahh, penge tilbage!

Sluk nu den motor

På min gåtur forleden, gik jeg forbi en bil, der holdt stille ved stationen. Der sad to personer i, og bilen var i tomgang, og det har jeg en anelse svært ved… Der er absolut ingen grund til IKKE at slukke bilen, når man venter. Forureningen fosser ud, og de sidder og hygger sig. Det er jo ikke fordi vi har 30 minusgrader i april. Så kunne jeg måske bedre forstå det.

Tomgang belaster miljøet og koster penge i brændstof. Det er da en tydelig lose-lose-situation. Jeg har læst, at selv ved en ventetid på 30 sekunder, er det bedre at genstarte end at lade den være igang.

Der er mange andre gode, nemme og ret oplagte råd til hvordan du nedsætter forurening og brændstofforbrug. Her kommer nogle af dem:

  • Brems ordentligt – tag farten af i god tid, når du kan se, at du skal holde for rødt lys.
  • Kør i højest mulige gear – for et højt omdrejningstal i lavt gear koster altid ekstra brændstof. Motoren må dog ikke sejtrække, fordi det skader motoren og øger benzinforbrug.
  • Hold afstand – nedbremsning efterfulgt af acceleration øger nemlig benzinforbruget. Ved at holde en fornuftig afstand, kan du følge trafikken glidende og bedre forudse og tilpasse, hvad der sker længere foran dig.
  • Pas på vindmodstand – fjern bagageboks m.m. fra bilen, når du ikke bruger det. Fx en cykelholder med to cykler bagpå giver et merforbrug på 10-15 %.
  • Brug ventilationssystem – luk døre og vinduer, da det kan øge brændstofforbrug med 5-10 %. Undgå dog aircondition, da det selv på halv styrke giver et merforbrug på mindst 10 %.

Se flere råd på Bilpriser.dk

 

Kilde: bilpriser.dk

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ahh, penge tilbage!