Greenpeace introducerer klimabar

Det går ud over børnene

thumb_IMG_2910_1024

Foto: Signe Eurén

Jeg skriver ikke så tit herinde for tiden, da jeg har travlt med bachelorprojekt og valgfag på 5. semester.

Dog kan jeg ikke lade være med at følge lidt med og tænke over en masse ting. Det sidste halve år har jeg hørt om 3 små børn i min omgangskreds, der er blevet indlagt pga. blodpropper, svulster og alvorlige tarmsygdomme. De alle tre klarede det, men det havde de nok ikke, hvis deres forældre ikke havde banket i bordet.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at det er de ting, vi spiser og er omgivet af, der spiller ind her. Vi propper os med E-numre og overfladebehandlinger pakket ind i plastik. Børnenes legetøj er af plastik, og der er farvestoffer i deres tøj, som er lavet af andre børn i Bangladesh. Nu har jeg også læst mig frem til, at der hvirvler giftige stoffer rundt i luften. Det giver mig kvalme, at alt dette er helt normalt, og at ingen, i hvert fald meget få, tænker på, at det går ud over børnene.

Derfor glæder det mig hver gang, jeg kan gøre noget, og nu har Greenpeace fået endnu en god idé. Jeg har før skrevet om detox af kroppen, men nu handler det om at detoxe naturen. Du kan nu være med til at bestemme hvilke tøjmærker og produkter, der skal testes for noget kaldet PFC. Det er flourstoffer, der bruges til at fremstille vandtæt tøj og outdoor-udstyr.

Miljøet er flere hundrede år om at nedbryde stofferne, og de kan sprede sig globalt gennem atmosfæren. Stofferne er især et problem, da de har vist sig at være kræftfremkaldende, skade fertiliteten og påvirke vores hormoner.

Du kan skrive under, stemme og læse meget mere på Greenpeaces hjemmeside.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Greenpeace introducerer klimabar