Vær ikke så stædig!

Økologisk tandpasta

fullsizerender-2

Foto: Signe Eurén Mortensen

I fødselsdagsgave og til jul fik jeg to gavekort til den lokale helsebutik, så jeg endelig kunne shoppe lidt amok.

Jeg har tænkt på økologisk tandpasta længe, så det ville jeg prøve. Der er enormt mange varianter, synes jeg, men valgte den fra Urtekram med Eucalyptus-smag. Den kostede vist omkring 30 kr. for 75 ml.

Der er ingen flour i, og det er første gang, jeg prøver det. Jeg har altid været en sucker for Colgate, og det er måske noget af det værste, man kan købe. En dag fik jeg set lidt nærmere på dét, jeg smurte på, og der var små blå kugler i. Dét er mikroplast, og det ville jeg være foruden.

Hvorfor skal den være uden flour? Der er delte meninger om, hvorvidt det er farligt med flour, fornemmer jeg. Større mængder af flour har været brugt i rottegift, men med den mængde, der er i tandpasta, skulle det ikke være farligt for os (Videnskab). En forsker har dog fundet en sammenhæng mellem flourstoffet PFAS i blodet på kvinder og risikoen for brystkræft (Ingeniøren).

Det er lidt specielt at børste tænder med den her tandpasta, for den skummer ikke, og den gør ikke ondt i munden. Jeg har altid forbundet de ting – jo mere ondt det gør, jo mere det skummer, jo renere bliver tænderne…

Det er ikke sådan, det hænger sammen.

Jeg børster, som jeg plejer, og de bliver rene – nu har jeg bare en lidt bedre smag i munden… Hvis I forstår, høhø 😛

2 kommentarer

  • Mayjay

    Det jeg hæfter mig allermest ved, er at denne tandpasta er vegansk (Yaaay)! Hvilket jeg synes giver ekstra point på ‘en bedre smag i munden’-kontoen 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vær ikke så stædig!