Få friskt gammelt morgenbrød!

Ryd op i dit rod

Eksempel på mit kærlighedshjørne. Foto: Signe Eurén Mortensen

Eksempel på mit kærlighedshjørne.

Jeg har formentlig nævnt bogen herinde før, men nu gør jeg det igen.

“Ryd op i dit rod” af Karen Kingston er en af de bedste bøger, jeg har læst. Jeg læser ikke så tit, fordi jeg ikke kan holde fokus, tror jeg, men denne bog bør alle anskaffe sig. Den er oversat til dansk, meget letlæselig, hyggelig og morsom.

Den er step-by-step og utrolig inspirerende. Jeg kunne ikke slippe den, da jeg først var gået igang – og jeg kunne ikke slippe min oprydning heller. Det er en fantastisk psykologisk proces at gå igennem, og det er noget, der varer ved.

Man får kendskab til Feng Shui igennem denne bog. Det er ikke voldsomt og fanatisk, men logik og jo, måske lidt “hokus-pokus”, men in a good way.

Alle rum og bygninger er delt op i ni felter, den såkaldte Bagua. Står man i døren, ser man eksempelvis kærlighedsfeltet længst væk i højre hjørne og økonomifeltet længst væk i venstre hjørne. Jeg følte, at disse ni felter motiverede mig ekstra til at rydde op – at jeg ved at rydde op, kunne påvirke min livssituation på en håndgribelig måde, gav mig fornyet energi og en følelse af kontrol.

Jeg har haft fat i alle kasserne i kælderen utallige gange efterhånden, fordi lysten til at rydde op og sortere er kommet over mig. Der er derfor heller ikke så mange tilbage, og jeg har et godt overblik over, hvad jeg har. Men det handler ikke kun om at få ryddet op. Det handler også om at holde det ved lige, og det er nok dét, der er det største problem for mange.

Men tænk på de ni felter!

Det sidste år har været hårdt for mig med kærestesorg, og både jeg og min lejlighed var påvirket. Da jeg begyndte at komme lidt ud af helvedesrøgen, kom jeg i tanke om “Ryd op i dit rod”. Jeg besluttede mig for at gøre noget ved min situation, så jeg sorterede, smed ting ud, gav ting til genbrugsen og ryddede op. Og SÅ begyndte jeg at pleje kærlighedshjørnet. Jeg købte friske blomster, købte to ens fyrfadsstager og sørgede for at have levende lys så tit, jeg kunne. Jeg stillede en metronom, som symboliserede min kærlighed til musikken, en invitation til min lille nieces dåb og andre ting, der mindede mig om kærlighed.

Grunden til, at jeg købte to ens stager var, at det symbolisere tosomhed. Hvis den ene var højere end den anden, ville det symbolisere ubalance og et skævt magtforhold.

BONUSINFO: Efter kun et par uger med pleje af kærlighedshjørnet, dukkede min nye kæreste op.

Pointen er at kommer du af med rodet i dit hus, kommer du af med rodet i dit liv. Bogen er enormt spændende, og man kan vælge at gå så meget eller lidt ind i den, man vil.

God oprydning! 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få friskt gammelt morgenbrød!