Earth Hour - kort og godt

En smuttur til Gran Canaria

Foto: Signe Eurén

Foto: Signe Eurén

Jeg var så heldig at blive inviteret til Las Palmas af min kusine i en forlænget weekend.

Der var langt… 5,5 time i fly. Jeg ved ikke, hvad jeg havde regnet med, men jeg blev lidt bleg, da min kæreste påpegede hvor langt, der var…

Det er først inden for de seneste år, at jeg rigtig har rejst og fløjet. Første gang var i 2009 som 18-årig. Det sidste halve år er det blevet til mange ture. Når man har en norsk kæreste, kommer det lidt af sig selv.

Men jeg har ALDRIG været så langt væk før. Det ligger jo lige ved siden af Afrika. Whaaat! Meget syret.

Jeg er altid ret overbevist på, at jeg bliver syg af maden, overfaldet på gaden, at jeg bliver udsat for terror i flyet, eller at house keeping stjæler mine ting.

Det her var f.eks. mig i Berlin for en måned siden:

Ansat: “House keepiiiing!”
Mig: “Øhhh, nein?!”

Det ligger bare i mig at være meget homebound og have en frygt – eller i hvert fald stor skepsis – for især lande, der ikke minder om mit eget.

Men jeg følte mig meget tryg på Gran Canaria… Meget overraskende. Folk var utroligt søde og afslappede. Dårlige til engelsk, ganske vist, men det lykkedes jo alligevel at forstå hinanden.

Jeg har altid bloggen i tankerne, når jeg bevæger mig rundt, og at gå en tur i det lokale supermarked er altid spændende. Et supermarked siger meget om et lands kultur, synes jeg. Også dér blev jeg meget overrasket. De havde rækker af økologiske og glutenfri, laktosefri og jeg-skal-komme-efter-dig-frie produkter. Jeg fik sådan en lyst til at købe alle de former for planteyoghurt, der var på hylderne.

Barnet i mig bliver selvfølgelig også lokket mod den totalt modsatte grøft med den radioaktive skriggrønne jelly-dessert og popcorn i regnbuefarver, haha.

Det var ret fantastisk at se, at en så lille ø går så meget i front!

Faktisk havde de flere små butikker udelukkende med økologisk og allergivenlig mad. OG! Tingene er så dejligt billige. Der er rig mulighed for at gå på kulinarisk opdagelse mellem palmer og surferbølger på Gran Canaria.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Earth Hour - kort og godt