Øko-sex?

Okay, hjemmestrikkede bind…

Foto: paapinden.dk

Foto: paapinden.dk

Jeg var simpelthen nødt til at researche på det og skrive et indlæg om det.

Det viser sig altså, at der er kvinder derude, der bruger hjemmestrikkede bind. Jeg synes, at det er interessant, når nogen går all the way.

Jeg forestiller mig, at et sådan bind ikke kan suge eller være tæt nok til at holde på noget, og jeg forestiller mig naturligvis en lidt nasty gang vasketøj.

Jeg fandt en hjemmeside kaldet paapinden.dk, hvor man kan finde alt i strik. Irene Birk er strikkeren og ejer af hjemmesiden, og hun blev kontaktet af Danmarks Designskole i forbindelse med et UNICEF-projekt. De havde udviklet et Knit Kit, der skulle hjælpe piger i tredjeverdenslande til at lave deres egne genanvendelige hygiejnebind i strik.

Irene fik frit spil til at lave sin egen version af sådan et bind. Hun var allerede garvet til at strikke genanvendelige bleer til sine børn, så hun havde et godt udgangspunkt. Og hun har altså ret godt styr på det…

Hendes bind består af bambusgarn, fordi det er antibakterielt og har en god absorberingsevne, skriver hun. Under det strikkede lag, placerede hun et sugende lag af flonel og et af hampstof, som hun også bruger i bleerne. Det nederste lag består af fleece, og det gør vingerne på bindet også. Fleece fungerer godt som barriere og bruges også i strikkede bleer. På vingerne har hun sat knapper, så bindet kan lukkes fast om trussen.

Til at starte med strikkede hun med limegrønt garn, og som hun skriver: “Bare tanken om, hvordan det ville se ud i brug, stoppede mig fra at benytte den farve til de færdige bind”. I see it… Så hun valgte lilla og pink istedet.

Trods de mange lag skulle bindet være forholdsvis tyndt pga. de valgte materialer. Læs meget mere på hendes blog.

Tanken om at tage genbrug så langt, har vist ikke strejfet mig før, og det er heller ikke noget, jeg pt har planer om at gøre, men det var interessant at læse om… Og in case, at nogen af jer ikke havde hørt om det før, ville jeg smide idéen jeres vej 🙂

 

Kilde: paapinden.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øko-sex?