Fryse sten ned?

Tandtråd i kampen mod plastik

Foto: Signe Eurén

Foto: Signe Eurén

Jeg bestilte jo en pakke fra det lokale firma Suztain, og jeg fortalte jer om tandbørsten for nogle indlæg siden.

Nu vil jeg snakke lidt om tandtråden, som også var fra WooBamboo. Jeg synes, at den er et godt eksempel på en gennemført tankegang. Tråden er af silke, og bagsiden af indpakningen består af genbrugsmaterialer, der er trykt med sojabaserede farver… og det BEDSTE af det hele er, at indpakningen (lavet af såkaldt “plante-plastik”) er selve beholderen! Det betyder, at der er sparet på plastikken – en hel beholder i dette tilfælde.

At tråden er lavet af silke, er også en del af kampen mod plastik. Almindelig tandtråd er som regel lavet af polyester eller nylon.

Som Suztain selv skriver, er dette et lille bidrag til miljøet, men det gælder! 😀

Næste gang du køber noget, så bemærk, hvordan alt er pakket ind. Det er indpakning på indpakning. Der går rigtig meget plastik til på den konto.

Skal man leve bæredygtigt, er det en god idé at tænke mindre plastik ind i alle aspekter. Sig eksempelvis “nej tak” til bærepose og hav en rygsæk med, hvis du skal handle ind. Har du alligevel bæreposen med hjem, så gem den og tag den med næste gang. Brug posen til den ikke kan mere 🙂

Har du bygget et stort lager op af bæreposer, mener jeg, at nogle genbrugsbutikker tager imod dem. Kan du godt lide at tage på kræmmermarked som sælger, vil jeg anbefale dig at tage dem med dér, for de handlende bliver så glade, når de kan få deres varer med i en pose. Kommer du som handlende/gæst på markedet, er der måske nogen, der gerne vil overtage alle dine poser, så de kan give dem videre?

No matter what, så smid ikke ting ud, der kan gavne andetsteds 🙂

 

Kilde: suztain.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fryse sten ned?