Giftigt tøj

Hvad er det værd?

Musik4

Kilde: noisemademedoit.com

Egentlig synes jeg ikke, at det kommer som den store overraskelse, men i dag skriver Metro Xpress, at der er nogle eksperter, der er kommet frem til den konklusion, at penge gør en lykkelig – hvis man bruger dem rigtigt.

Det store budskab er, at man bør bruge pengene på socialt samvær – altså købe sig tid og oplevelser med dem, man holder af. At købe en rejse eller blot en middag et stykke ud i fremtiden gør, at man glæder sig og sætter mere pris på oplevelsen.

Der er en dejlig overskuelig liste i artiklen. Den kommer her:
– Køb oplevelser i stedet for ting.
– Hjælp andre i stedet for dig selv.
– Køb mange små glæder frem for én stor.
– Betal nu, nyd senere – du nyder ting mere, når du glæder dig til dem.
– Pas på prissammenlignings-sider. Forskning har vist, at disse sider får os til at købe det, der bliver fremført som det bedste tilbud, men ikke nødvendigvis det, vi har mest brug for.
– Følg flokken frem for dit hoved. Undersøgelser har vist, at vi bliver gladere for vores valg, når de er anbefalet og godkendt af nogle andre.

For mig siger artiklen, at man skal finde ud af, hvad der betyder noget for en, og hvad tingene er værd. Det fik mig til at tænke på en alvorlig problematik som mange nok slet ikke kender til. Det drejer sig om musikere, og da jeg selv er musiker, er jeg også selv stødt på problemet mange gange.

Jeg tør godt drage den konklusion, at alle kan lide musik på den ene eller anden måde, right? Det er bare de færreste, der vil betale for det. Jeg er tit blevet spurgt, om jeg vil synge til en fest, men når vi kommer til penge-delen, melder de stort set altid fra. Nogle bliver sågar stødt og ja, jeg kan lige så godt indrømme: Det gør jeg s** også.

Musik er et håndværk, som kræver både tid og kræfter som et hvert andet slags håndværk. Vi stiller ikke bare op fra den ene dag til den anden og kan spille musik i 3 timer. Vi har øvet os i mange timer, mange år. Og arbejdstiderne… man ankommer ved 22-tiden og er måske hjemme kl. 4 om natten. Det gør vi gladeligt, fordi vi synes, det er sjovt og elsker at gøre folk glade på dansegulvet, men vi skal have vores løn som alle andre.

Og det gælder ikke bare levende musik – der er et kæmpe problem med radio og tjenester som Spotify også. Musikere får 4 øre pr. afspilning på Spotify, altså 0,04 kr.! Det er til grin og respektløst. Musik er ikke kun for sjov – det er et levebrød, en passion og en baby for musikere. De har lagt deres hjerter i musikken, og det er jo derfor vi kan lide det!

Det er meget omdiskuteret, og der er nogle ret underholdende debatter og artikler om emnet rundt omkring. Det er ret tragikomisk. Her er et par af dem i billedform:
Musik Musik2 Musik3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Giftigt tøj