Sluk nu den motor

H&M går forrest

hm

Foto: Signe Eurén

De seneste 6 års tid har jeg været skeptisk over for H&M, da jeg så, at der stod “Made in Bangladesh” på alt deres tøj. Jeg forestillede mig små børn uden sko og med hænderne i giftige farvevæsker, mens deres mor sidder og syer i et fugtigt lokale med 50 andre dagen lang… Jeg ved stadig ikke, hvordan de behandler deres ansatte, men at de er opmærksomme på genbrug, er jeg selvfølgelig rigtig glad for. Måske er lige netop dét meningen – at det skal fjerne fokus? Hmm…

Jeg læste en artikel i MetroXpress forleden om, at H&M nu har økologisk tøj i produktion som endda egner sig til den røde løber. Deres nye kollektion i butikkerne hedder “Conscious Exclusive” og er bæredygtig, så du kan shoppe med god samvittighed.

H&M drømmer om at gøre alt deres tøj i butikkerne bæredygtigt, men det er begrænset hvor moderigtige, de kan være i forhold til de genbrugsmaterialer, de har at rode med, udtaler H&Ms kreative rådgiver Anne-Sofie Johansson.

De har tilsyneladende allerede eksperimenteret med at være bæredygtige tilbage i 1990’erne, og i 2007 lancerede de den første Conscious-kollektion som de fleste af os nok kender. Jeg må desværre indrømme, at jeg ikke er den store fan, da tøjet krymper 1-2 størrelser efter én vask, øv.

Anne-Sofie Johansson slutter af med at sige, at genbrugsmaterialer er fremtiden, hvis der fortsat skal være en modeindustri, og jeg er helt enig. Genbrug skal simpelthen bare indføres noget mere generelt!

 

Kilde: mx.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sluk nu den motor