Gratis kage i dag!

Rent drikkevand – ja tak!

fracking

Kilde: Greenpeace.org

I har sikkert hørt om Greenpeaces protest i Nordjylland i sidste uge? Hvis I ikke lige ved hvad det drejede sig om, så kan I læse lidt her:

Protesten skyldes, at et fransk olieselskab kaldet Total, har fået licenser til at udvinde skifergas ved hjælp af en metode kaldet fracking. Det betyder, at der pumpes vand blandet med kemikalier 3-4 km ned i undergrunden for at frigøre gassen fra underjordiske skiferlag. Til hver boring bruges der 50-70 ton kemikalier, hvoraf flere er hormonforstyrrende, kræft- og allergifremkaldende.

I mandags kravlede nogle Greenpeace-aktivister op i et boretårn for at protestere mod prøveboringen. Aktivisterne var i tårnet i 20 timer, mens skifergas-modstandere fra området støttede op uden for hegnet. I resten af landet har danskerne skrevet under på hjemmesiden og er med i kampen mod fracking.

Det gav pote, og klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen har udtalt, at han ikke vil give flere licenser til at bore efter skifergas.

Dog har selskabet stadig to licenser, og dem skal de naturligvis ikke beholde.

Jeg synes, at den slags sager her er utroligt vigtige og blot ved en digital underskrift, kan vi alle støtte om op protesten! Skriv under her: Stop Fracking!

 

Kilde: Greenpeace.org

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gratis kage i dag!