Kender du det?

Bytte-bytte-købmand

foto

Foto: Signe Eurén

Jeg elsker at blive positivt overrasket, og jeg er nok et forholdsvis pessimistisk menneske, så det sker ikke så tit!

Jeg læste en artikel i go’e gamle MetroXpress om vores miljøminister Kirsten Brosbøl, som opfordrer os alle til at dele. Så i stedet for, at vi alle køber en græsslåmaskine til flere tusind kroner, bør vi låne af hinanden, dele eller bytte.

Jeg bor i en ungdomsbolig med egen have på 4 m2, og det virker super fjollet at købe en maskine, så jeg sagde til min farmor og faster, der også interesserer sig for genbrug, at de skulle sige til, hvis de så en billig skubbe-maskine. Min farmor sagde, at sådan en havde hun da liggende, og den kunne jeg bare få. Fedt!! Som hun sagde: “Det handler bare om at råbe op”.
Hvis min nabo spørger om han må låne, skal han da være velkommen. Alt andet er fjollet. Der er jo flere gode ting ved det! Jeg sparer penge, og jeg er ikke så øm over for den. Havde jeg givet 2000 kr., var det nok anderledes.

Har man en god kemi med sine naboer, bør man oprette en ordning, synes jeg. Man kunne stille et skur op med alle de forskellige ting, som man ikke bruger så tit – værktøjer og den slags. Lave en månedlig betalingsordning, og så kunne alle benytte sig af tingene.

Man kunne også lave bytte/sælge-aftener, hvor alle medbringer deres frasorterede tøj. Det har jeg været til, og det er super hyggeligt!

Way to go, Kirsten Brosbøl! Dejligt med en kreativ og fornuftig politiker!

 

– Signe

Kilde: mx.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kender du det?