Alt med måde

Kender du det?

foto(1)

Foto: Signe Eurén

Lige for tiden har jeg simpelthen en udlængsel. Det får jeg i perioder, og det er en frustrerende følelse, når man ingen penge eller tid har. Jeg drømmer om at tage metroen til lufthavnen og tage det første fly væk – nærmest uanset destination. Jeg trænger til at se noget nyt og møde nogen nye mennesker!

Mange undrer sig over hvorfor jeg har valgt at flytte tilbage på landet efter at være bosat i Kbh. Jeg er kommet frem til, at jeg bare ikke kan lide at være i Kbh længere tid af gangen. Det har jeg faktisk aldrig kunnet, men jeg troede, at det havde ændret sig med tiden – det har det ikke.

For mig er “det rigtige liv” et liv med økonomisk overskud og den frihed, det giver. Jeg er træt af at glo på min sølle konto og juble over de 5000 kr. i SU, der går ind hver måned. Jeg er så heldig, at jeg ikke har en høj husleje, men den fjerner alligevel halvdelen af min indtægt. Derefter er der ungdomskort til 600 kr., internet 200 kr. osv. Jeg er virkelig træt af det.

Men jeg har faktisk fundet et svar på mine bønner… Det hedder workaway! Det eneste man skal spare op til er selve rejsen og de lommepenge, man vil have med. Man går ind på workaway.info og finder det land, man vil være i. Så kigger man på en masse forskellige værter og ser hvad de har af arbejdsopgaver, de ønsker man foretager sig. Det er alt fra børnepasning til at bygge en lade. Man giver dem en hjælpende hånd, og de giver en kost og logi. Jeg synes, at det er genialt.

Der er også et alternativ, og det kaldes couchsurfing. Det betyder, at du skal spare op til selve rejsen, mad og lommepenge, men ikke logi. Du kan gå ind på couchsurfing.com og finde det land, du ønsker at rejse til og finde en vært.

Så hvis man har mulighed for at lægge nogle hundrede kroner til side hver måned et halv til helt år, er rejsen ikke så langt ude i fremtiden alligevel.

 

– Signe

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alt med måde