Husk at det kan trækkes fra!

Ups, petroleum på læberne…

Foto: Signe Eurén

Foto: Signe Eurén

Her går jeg og prøver at være mere miljøbevidst, bæredygtig og sund.

Og så smører jeg petroleum på læberne hver eneste dag. Siden teenageårene har jeg nemlig brugt vaseline som læbepomade. Jeg har ikke tænkt videre over det – tror egentlig, at jeg anså vaseline for at være et naturligt og ja, neutralt produkt. Ganske vist stinker det af petroleum, men det reagerede Signe her åbenbart ikke yderligere på…

Om vaselinen har været specielt god eller effektiv, ved jeg egentlig ikke. Jeg oplever stadig at have tørre læber igennem længere perioder på trods af vaselinen. Måske på grund af vaselinen?

Derfor besluttede jeg mig for i dag at tage et smut i min lokale helsebutik. Vi talte om dét med at være afhængig af læbepomade, fordi læberne altid synes at være tørre, og man bare smører på og smører på.

Jeg fortalte, at jeg plejer at bruge vaseline, og ekspedienten så ikke så fornøjet ud. Hun fortalte mig, at vaseline ikke er så godt, for der er petroleum i. Ups…

Hun viste mig derefter et stort udvalg af læbepomader – med duft, farve og diverse økologiske ingredienser. Kig efter ingredienser som sheasmør og olie af jojoba eller mandel. Sheasmør beskytter, og olien blødgør læberne.

Jeg valgte en pomade fra Benecos, da jeg i forvejen har make-up af mærket – og den dufter dejligt af citrus, der passer til min parfume, også købt i helsen.

Hvad koster sådan en sag? Den kostede 26 kr. – meget normal pris for den slags, så undskyldningen “øko er for dyrt” holder altså ikke altid 😀

Vaseline no more!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Husk at det kan trækkes fra!