Når genbrug bliver til mode

Fra messe til hjemløse

Foto: Anne Ristorp Kraufeldt

Foto: Anne Ristorp Kraufeldt

I stedet for at smide flere tons lækker mad ud, får det lov at gøre gavn andetsteds. Det er fantastisk!

Al den gode mad, der var i overskud efter Hørkrams Julemesse blev kørt videre til herberger, kvindehjem, asylcentre og lign. i København.
Aktionen sker i samarbejde med forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad og foreningen Det Runde Bord.

Hørkram Foodservice gør deres for at nedsætte madspild, og det er ikke første aktion. Fra deres forårsmesse havde de 9 tons overskudsmad som kom videre til herberger og lign. i Jylland. Denne gang har de videregivet 11 tons mad for imellem 250.000 og 500.000 kr.

Ifølge Miljøstyrelsen peger nye tal på et årligt madspild på 167.000 tons i handelssektoren alene, hvoraf 31.000 tons foregår i institutioner, kantiner og foodservice.
Ifølge Stop Spild Af Mad har vi i alt 540.000 tons i Danmark årligt, og det koster os 16 mia. kr. De skriver også, at en husstand med kun 1 person årligt har 98,8 kilo madspild. Der er dermed et kæmpe madspild som skal nedsættes væsentligt.
Vi håber på, at tiltag som denne vil inspirere flere og sprede sig til fx Netto og andre supermarkeder.

Guide
Her er en guide fra Stop Spild Af Mad til hvordan du kan nedsætte dit eget madspild:

1. Indkøb kun den mad du har brug for.
2. Tilbered kun den mængde mad, du/I kan spise.
3. Hvis du alligevel laver for meget, skal maden i fryseren eller i køleskabet og spises 1-2 dage efter.

 

– Signe

Kilde: food-supply.dk, hoka.dk, stopspildafmad.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når genbrug bliver til mode