Fra messe til hjemløse

Pant-ferie, ja tak!

Foto: Signe Eurén

Jeg er en fattig studerende, der sidder i min lille etværelses-lejlighed på landet, imens det er gråt og vådt udenfor.

Jeg tænker meget over hvad vi kan gøre for at gøre verden til et bedre sted. Jeg kan næsten blive forpustet… Det er svært at have mange drømme, håb og ambitioner, når man bare er “lille mig”. Jeg føler mig især bremset af ikke at have en rød reje på lommen. Det er derfor jeg har besluttet mig for at se det som en win-win-situation… Jeg KAN rent faktisk gøre et eller andet for at forbedre verden! Ved at jeg sparer på fx strømmen og varmen får jeg penge tilbage OG sparer verden for forurening.

Jeg ville ønske, at al snakken om vores hårdt ramte miljø ville gøre større indtryk på folk end jeg fornemmer, at det gør. Jeg forsøger ofte at tale med mine nærmeste omkring de forskellige mulige besparelser, de kan gøre sig, men det ender næsten altid i diskussioner om “hvor lidt” en håndklædevarmer bruger i strøm – i stedet for bare at tage den ned. Jeg har altid set det sådan her: Mange bække små gør en stor å. Også hvad penge angår. Se bare på dem der samler pant! (Og igen, man hjælper naturen ved at fjerne det. Det tager ufatteligt mange år for naturen at nedbryde flasker og dåser!)
Jeg har hørt om mange, der samler pant og dermed får råd til at tage på ferie. Det ville jeg da virkelig også gerne! “Desværre” er folk rimeligt gode heromkring til at tage sig af deres egen pant – eller også er det fordi der er nogen, der er hurtigere end mig til at snuppe det! Det får mig til at tænke på, at jeg en dag sad på Hovedbanegården, så jeg en mand rode i skraldespande på perronen og ca. 20 meter efter gik en anden mand. Det må være lidt ærgerligt at have samme rute!

Jeg drømmer lidt om, at denne blog kommer ud til folk og viser, at det ikke behøver at være så besværligt og surt at begrænse sig og spare. Det er jo faktisk blevet helt moderne! Der er i øjeblikket mange tv-programmer om det, fx “Pengerådgiverne” på TV2 som lige nu søger deltagere. Måske er det noget for dig?

 

– Signe

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra messe til hjemløse